Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Σιντικής για την δημιουργία κλειστού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών


Από χτες το απόγευμα, μετά την κρυστάλλινη τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σιντικής, σχετικά με την δημιουργία κλειστού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, επιχειρείται μία εξόφθαλμη προβοκάτσια.
Γνωστοί εκφραστές ρατσιστικών και αντιδραστικών θέσεων, βρήκαν στην Λαϊκή Συσπείρωση - που όχι μόνο στην περίπτωση του Δήμου Σιντικής, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα αντιτίθεται στη δημιουργία νέων κλειστών δομών – σύμμαχο, καταλογίζοντας μας «υπεύθυνη στάση». Αυτό δείχνει και η δημόσια συμπεριφορά τους στο διαδίκτυο.
Για να το ξεκαθαρίσουμε:


Με αυτή τη θέση η Λαϊκή Συσπείρωση έσπασε την περίεργη ομοφωνία των άλλων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, δείχνοντας την ύπαρξη δύο κόσμων με διαφορετικά συμφέροντα. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι θύματα και όχι θύτες.     
Είναι θέση εξολοκλήρου αντίθετη με τη θέση της εθνικής καθαρότητας και της υποτιθέμενης εθνικής αλλοίωσης που θα συμβεί αν έρθουν στον τόπο μας τα θύματα του πολέμου.
Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι θέση βαθιά διεθνιστική, ενάντια στον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον πόλεμο. Είναι θέση βαθιάς κατανόησης των συνθηκών, θέση αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.
Η άρνηση μας για τη λειτουργία νέων κλειστών δομών συνδέεται με τη θέση μας για άμεση χορήγηση στους πρόσφυγες και τους μετανάστες ασύλου και όλων των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων για να φτάσουν ο συντομότερο στις χώρες προορισμού τους.
Οποιαδήποτε άλλη «ταύτιση», γίνεται εκ του πονηρου. 



2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ αμετανοητοι κομμουνιστες κατα λαθος πηραν σωστη θεση και οχι απο υπευθυνη αντιμερωπιση της λαιλαπας της λαθρομεταναστευσης..Επιπλεον ειναι και πολιτικα αδιαβαστοι οπως προκυπτει απο την ανωτερω ανακοινωση τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή