Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Αναγκαιότητα η προστασία της πρώτης κατοικίας για όλους - χρειάζονται περισσότερα μέτρα για τη στήριξη των εμπόρων και όσων προσφέρουν υπηρεσίες»

Τριάντα τρεις  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητούν την προστασία της πρώτης κατοικίας όλων των φυσικών προσώπων και τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων προστασίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες στους κλάδους εμπόρων και παροχής υπηρεσιών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 
Δεκάδες επαγγελματικοί κλάδοι (πχ δικηγόροι, αυτοκινητιστές, έμποροι κα) βρίσκονται αντιμέτωποι με την πλήρη καθίζηση της ροής χρήματος για τις επιχειρήσεις ή τις υπηρεσίες τους, την ίδια στιγμή που οι υποχρεώσεις τους συνεχίζονται κανονικά. Υπό αυτές τις συνθήκες και για όσο διάστημα διαρκούν οι περιοριστικοί όροι λειτουργίας της αγοράς οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν:


1. Να δοθεί έκτακτη ενίσχυση της τάξης του 10% του φορολογητέου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών. 
2. Να ανασταλεί η πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ για τους επόμενους δύο μήνες για όλους τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. 
3. Να ανασταλεί η επίδοση διαταγών πληρωμής από προμηθευτές και να καλυφθεί η ρευστότητά τους από τις τράπεζες με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να διασωθεί το χονδρεμπόριο. 
4. Να αναδιαρθρωθούν με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, τα ενοίκια καταστημάτων και επαγγελματικής στέγης, και να εξοφληθούν, σε βάθος δωδεκαμήνου, ενώ παράλληλα να απαγορευτούν οι εξώσεις. 
5. Να ανασταλούν για έξι μήνες οι πλειστηριασμοί της Πρώτης Κατοικίας για το σύνολο των φυσικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων. Το καθεστώς προστασίας της Πρώτης Κατοικίας να επεκταθεί, τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο του 2021, ενώ, ταυτόχρονα, να συζητηθεί και να διαμορφωθεί νέο καθεστώς προστασίας.
Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:
«Η πραγματική οικονομία έχει δεχτεί ένα τεράστιο χτύπημα και είναι άγνωστο το πότε θα μπορέσει να λειτουργήσει σε κανονικές συνθήκες. Οι υποχρεώσεις των πολιτών σε κάθε επίπεδο πρέπει να εξεταστούν με προσοχή και ανθρωπιά. Η μείωση των εισοδημάτων συνολικά των εργαζομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών των οποίων η δραστηριότητα έχει ανασταλεί, επιβάλει την λήψη μέτρων που θα προστατεύσουν την πρώτη κατοικία από οποιοδήποτε αναγκαστικό μέτρο τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο του 2021. Στο χρονικό διάστημα που προκύπτει μπορεί και πρέπει να βρεθεί νέα φόρμουλα προστασίας της πρώτης κατοικίας. Ταυτόχρονα πρέπει να προστατευτούν οι επιχειρήσεις αλλά και να διασφαλιστεί ότι για όσο διάστημα οι επιχειρήσεις θα παραμένουν κλειστές οι επαγγελματίες αυτοί θα έχουν λιγότερες υποχρεώσεις και θα έχουν κάποια έσοδα. Οι προτάσεις που καταθέτουμε είναι προς αυτή την κατεύθυνση, είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες. Η κυβέρνηση οφείλει να τις εξετάσει και είτε να τις υιοθετήσει είτε έστω να διατυπώσει τις δικές της προτάσεις για την προστασία συνολικά της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

Στο link αναλυτικά η ερώτηση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου