Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Δελτίο τύπου Πανελλαδικής Ένωσης Ελλήνων Ρομά - ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ για την 25η Μαρτίου


Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά  «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» με αφορμή την αυριανή  Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου τιμά τη μνήμη των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που θυσιάστηκαν ώστε να μπορούμε σήμερα να ζούμε σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα.
Στέλνει στην κοινωνία και την πολιτεία μηνύματα ενότητας, αλληλεγγύης, αγωνιστικού φρονήματος, πίστης και αισιοδοξίας ότι θα τα καταφέρουμε και μ’ αυτήν την πρωτόγνωρη “απειλή” των ημερών μας, θεωρώντας ότι οι δυσκολίες της ζωής δεν πρέπει να μας απελπίζουν και να μας καταρρακώνουν.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ ήταν ό όρκος των υπέροχων αγωνιστών μας. Έδωσαν τη ζωή τους «για του Χριστού την πίστη την αγία και για της πατρίδος την ελευθερία».
Ένας μικρός, αριθμητικά, λαός κατόρθωσε να αποτινάξει το ζυγό, με μόνο όπλο τη δύναμη της ψυχής, την πίστη στα ιδανικά της φυλής και στο Θεό. Ανάμεσα στους αγωνιστές της εθνεγερσίας που πήραν τα όπλα κατά των Οθωμανών, η παρουσία των Ρομά είναι ιστορικά αποδεδειγμένη.  Όπως γεγονός ήταν η παρουσία Τσιγγάνων οργανοπαιχτών στα ασκέρια των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, που τα εμψύχωναν,  με ζουρνάδες και με νταούλια. 
Τα οράματα και τα ιδανικά της ελευθερίας, της αδελφοσύνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της οικολογίας, του σεβασμού στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, μπορούν και πρέπει να μας καθοδηγούν. Ίσως τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε.
Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ τιμά και την θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού της Παναγίας Θεοτόκου και παρακαλεί για βοήθεια και φώτιση στη χώρα μας και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. 
Είναι εθνικό χρέος όλων μας αυτή την παρακαταθήκη να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και να τη μεταλαμπαδεύσουμε στις επερχόμενες γενιές. 
Αυτές είναι οι ρίζες μας, αυτή είναι η ταυτότητά μας.



H Eλλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου
https://grafida-sintikis.blogspot.com/2020/03/25_51.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου