Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Απαιτούνται πρόσθετα μέτρα για την υγειονομική προστασία των αστυνομικών»

Πενήντα οκτώ Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών,  Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 5135/24.03.2020), με την οποία ζητούν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την προστασία των αστυνομιών υπαλλήλων που είναι επιφορτισμένοι αυτή την περίοδο και με την επιτήρηση των περιορισμών στην κυκλοφορία, πέρα από τα συνήθη καθήκοντά τους. 



Οι Βουλευτές αναφέρονται σε πληθώρα καταγγελιών και αιτημάτων των αστυνομικών υπαλλήλων ανά την Ελλάδα που συγκλίνουν στην ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας τους από τον κορωνοϊό, δεδομένου ότι η καθημερινή τους επαφή με τους πολίτες αλλά και εκ των πραγμάτων συνύπαρξή τους σε αστυνομικά τμήματα και σε περιπολίες εγκυμονεί πολλαπλούς κινδύνους να εκτεθούν στον κορωνοϊό. Ζητούν να ενημερωθούν για το αν έχει τεθεί σε εφαρμογή κάποιο ειδικό σχέδιο προστασίας των αστυνομικών, αλλά και αν έχουν εντοπιστεί κρούσματα και πόσα είναι αυτά σε αστυνομικούς και κατά συνέπεια στα αστυνομικά τμήματα που υπηρετούν. Διατυπώνουν, τέλος αίτημα να περιληφθούν και οι αστυνομικοί στους δικαιούχους του έκτακτου επιδόματος που θεσπίστηκε για τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προ.Πο. 
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:
«Το έργο των αστυνομικών δυνάμεων είναι πολλαπλάσιο σήμερα, λόγω των έκτακτων περιστάσεων. Οι κίνδυνοι επίσης που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί είναι εξίσου περισσότεροι αφού είναι υποχρεωμένοι να έρχονται σε επαφή με πολλούς περισσότερους πολίτες καθημερινά ελέγχοντας και τη συμμόρφωση με τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας που ισχύουν. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί καμία ουσιαστική μέριμνα για την αύξηση των μέτρων ατομικής υγειονομικής προστασίας αυτών των εργαζομένων αλλά και ενός σχεδίου λειτουργίας των αστυνομικών τμημάτων σε περίπτωση κάποιου κρούσματος. Ερωτηματικά επίσης προκαλεί η μη συμπερίληψη των αστυνομικών στο έκτακτο επίδομα ενίσχυσης που προβλέφθηκε για όσους εργαζόμενους έχουν αυξημένες ευθύνες στην αντιμετώπιση και τον περιορισμό του κορωνοϊού όπως είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι για παράδειγμα της πολιτικής προστασίας. Οι αστυνομικοί που κινδυνεύουν περισσότερο από έναν υπάλληλο γραφείου και έρχονται καθημερινά σε επαφή με δεκάδες ανθρώπους, επιφορτισμένοι με ένα καθήκον καίριας σημασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού πρέπει να προμηθευτούν όλα τα αναγκαία μέσα ατομικής προστασίας και να ενταχθούν και αυτοί στους δικαιούχους έκτακτου επιδόματος, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους σε αυτή τη μάχη που δίνει σύσσωμη η ελληνική κοινωνία». 

Στο link αναλυτικά η ερώτηση 


https://grafida-sintikis.blogspot.com/2020/03/blog-post_311.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου