Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Να ενισχυθούν οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού»

Σαράντα πέντε Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή με την οποία προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα στην κυβέρνηση προκειμένου να στηριχθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.


Οι Βουλευτές διαπιστώνουν ότι παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία, που υπολογίζεται σε πάνω από 70.000 άτομα, υπόκειται σε σημαντική απώλεια εισοδήματος δεδομένου ότι δεν μπορεί να εργαστεί για όσο διάστημα διαρκούν οι περιοριστικοί όροι, δεν περιλαμβάνονται στους κωδικούς που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους επαγγελματίες που δικαιούνται των μέτρων ενίσχυσης και διευκόλυνσης λόγω της μεγάλης πτώσης του κύκλου εργασιών τους. Οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες πρέπει να υποστηριχθούν με μέτρα που υιοθετήθηκαν για άλλες επαγγελματικές ομάδες. Για το λόγο αυτό οι Βουλευτές προτείνουν την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, αναστολή καταβολής δόσεων δανείων και οφειλών σε ταμεία και εφορία, την χαμηλότοκη επιδότηση κεφαλαίου κίνησης και ένταξη στην επιδότηση για αναπλήρωση απώλειας εισοδήματος των μηχανικών ελεύθερων επαγγελματιών. 
Ταυτόχρονα οι Βουλευτές εκφράζουν και τον προβληματισμών τους για την καθυστέρηση έκδοσης οδηγιών με συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης για τους χώρους των εργοταξίων στο πλαίσιο των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας επισημαίνοντας την διάχυτη ανησυχία για την πιθανότητα έκθεσης των εργαζομένων στον κορωνοϊό. 
Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή και τη συγκεκριμένη ερώτηση δήλωσε:
«Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί έγκαιρα ότι η υγειονομική κρίση πλήττει τη συντριπτική πλειοψηφία ελεύθερων επαγγελματιών, εργαζομένων και ανέργων. Ελάχιστες είναι οι επαγγελματικές δραστηριότητες που δεν πλήττονται και δεν χρειάζονται υποστήριξης. Συνολικά η ιδιωτική οικονομία χρειάζεται μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων για όσο διάστημα τουλάχιστον ισχύουν οι περιορισμοί λειτουργίας επιχειρήσεων και μέχρι να διαπιστωθεί η επιστροφή της οικονομίας σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες είναι μια από τις πολλές κατηγορίες που ξέχασε σε αυτή τη χρονική περίοδο η κυβέρνηση και πρέπει να ενταχθούν στα μέτρα ενίσχυσης και υποστήριξης».  

Στο link αναλυτικά η ερώτηση 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου