Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Ασκητής για κοροναϊό : Ο έρωτας φουντώνει στα χρόνια του θανάτου – Ευνοεί τις μονογαμικές σχέσεις

Ο Θάνος Ασκητής, πρόεδρος του ινστιτούτου ψυχικής και σεξουαλικής υγείας, άναφέρει ότι «τεταμένες και κρίσιμες περίοδοι, όπως πόλεμοι και γενικευμένες κρίσεις, λειτουργούν σαν αρωγοί στην άνθηση του έρωτα».
Ο κοροναϊός εξαπλώνεται και επηρεάζει τους περισσότερους τομείς στη ζωή μας, όπως τον ερωτικό και σεξουαλικό τομέα, από τη στιγμή ειδικά που ερχόμενοι σε σεξουαλική επαφή ενδέχεται να κολλήσουμε τον ιό.

Ασκητής : Ο έρωτας φουντώνει στα χρόνια του θανάτου
Όπως τόνισε μιλώντας στο MEGA o Θάνος Ασκητής, πρόεδρος του ινστιτούτου ψυχικής και σεξουαλικής υγείας, τεταμένες και κρίσιμες περίοδοι, όπως πόλεμοι και γενικευμένες κρίσεις, λειτουργούν σαν αρωγοί στην άνθηση του έρωτα.
«Αν δείτε ιστορικές αναφορές, ο έρωτας φούντωσε στα χρόνια του πολέμου και το θανάτου».
Η κρίση της πανδημίαςέχει ευνοήσει τις μόνιμες και μονογαμικές σχέσεις, καθώς οι σύντροφοι νιώθουν πιο ασφαλείς, ενώ στον αντίποδα το ευκαιριακό σεξ σημειώνει πτώση, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό.
«Οι άνθρωποι φοβούνται να έρθουν σε σεξουαλική επαφή, αυτοί που δεν είναι μόνιμοι σύντροφοι. Η σεξουαλικότητα των μόνιμων συντρόφων ενδείκνυται απόλυτα».
«Τα παιδιά δεν αντέχουν τις συγκρούσεις»
Ο κ. Ασκητής τόνισε πως τα παντρεμένα ζευγάρια θα πρέπει να κρατούν μια ισορροπία στον γάμο τους και να αποφεύγουν τις εντάσεις ιδιαίτερα μπροστά στα παιδιά.
«Τα παιδιά δεν αντέχουν τις συγκρούσεις».
«Το ‘Μένουμε Σπίτι’ είναι η καλύτερη συνταγή προστασίας και διατήρησης της υγιεινής μας ζωής», είπε χαρακτηριτικά ο κ. Ασκητής.
Πηγή: In.gr
https://grafida-sintikis.blogspot.com/2020/03/blog-post_902.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου