Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Κοροναϊός : Νεκρή 36χρονη στη Βρετανία πιθανόν από τον ιό – Της είχαν πει ότι δεν είναι προτεραιότητα

Το περιστατικό φέρνει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα θωράκισης και ενίσχυσης των δημόσιων συστημάτων υγείας των χωρών.
Μια 36χρονη γυναίκα στο Λονδίνο, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, πιθανόν επειδή νοσούσε από κοροναϊο, μετά την επικοινωνία της με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 999, από όπου της είπαν ότι δεν είναι στις προτεραιότητες.
Το περιστατικό φέρνει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα θωράκισης και ενίσχυσης των δημόσιων συστημάτων υγείας των χωρών ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν και τον κοροναϊό αλλά και να διαφυλάξουν- ως οφείλουν – τη δημόσια υγεία.


Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η Kayla Williams, μητέρα τριών παιδιών, πέθανε το Σάββατο 21 Μαρτίου, μια μέρα μετά την κλήση παραϊατρικής ομάδας στο σπίτι της στο Peckham.
Ο σύζυγός της Fabian Williams, δήλωσε ότι η 36χρονη, είχε βήχα, υψηλό πυρετό και πόνους στο στήθος και το στομάχι όταν κάλεσε το  999 την Παρασκευή.
Τα σχετικά έγγραφα που είδε ο Guardian, επιβεβαίωσαν ότι η 36χρονη αντιμετωπίστηκε σαν ύποπτο κρούσμα κοροναϊού.
Ο Williams, δήλωσε: «Κάλεσα το 999 επειδή η γυναίκα μου ήταν χωρίς ανάσα, έκανε εμετό και είχε πόνους στο στομάχι της. Καθώς μιλούσα μαζί τους, χειροτέρεψε και μου είπαν να τη βάλω στο πάτωμα».
Όταν έφτασαν πραγματοποίησαν κάποιες εξετάσεις και «μου είπαν ότι δεν θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο καθώς δεν είναι προτεραιότητα».
Ωστόσο η κατάσταση της υγείας της άτυχης γυναίκας επιδεινώθηκε την επόμενη μέρα και ο άντρας της, τη βρήκε νεκρή στο μπροστινό δωμάτιο.
Οπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα βρετανικών μέσων ενημέρωσης, η σορός της 36χρονης, απομακρύνηκε με βάση τα πρωτόκολλα για θανάτους από μολυσματικές ασθένειες. Η οδηγία που δόθηκε στο σύζυγό της ήταν να αυτοαπομονωθεί.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου