Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Να στηρίξουμε τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους του Νομού Σερρών»

Με αφορμή την σταδιακή άρση των μέτρων της καραντίνας ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:
«Σταδιακά, έστω και με προβλήματα και χωρίς ένα σαφές και ολοκληρωμένο σχέδιο, αποκαθίσταται η λειτουργία της αγοράς. Είναι κρίσιμο να αντιληφθούμε όλοι, ότι η τοπική αγορά χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ την υποστήριξη όλων των Σερραίων. Την ίδια υποστήριξη θα χρειαστούν όταν τους επιτραπεί να λειτουργήσουν και οι επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες θα κληθούν να λειτουργήσουν σε νέες συνθήκες.
Έχουμε καταθέσει σειρά προτάσεων στη Βουλή για τον περιορισμό της ύφεσης και την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε εισακουστεί, διότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θεωρεί ότι σε αυτές τις συνθήκες δραστικής μείωσης της οικονομικής ζωής, μπορεί να γίνει μια συνολική μετατόπιση της οικονομίας με την μείωση των μισθών και την δραστική αναθεώρηση των συνθηκών εργασίας, με την συγκέντρωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε λίγους και ισχυρούς και με χιλιάδες λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι άνθρωποι της αγοράς, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μισθωτοί, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Νομού Σερρών, αντιλαμβάνονται πολύ καλά τι συνεπάγεται μια τέτοιου τύπου οικονομική αναδιάρθρωση. Είναι στο χέρι μας, να αντισταθούμε σε μια εξέλιξη που συνεπάγεται απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, μείωση των εισοδημάτων χιλιάδων νοικοκυριών, μείωση της κατανάλωσης στα τοπικά προϊόντα. 
Είναι χρέος μας να στηρίξουμε τους Σερραίους επαγγελματίες, να αγοράσουμε τα προϊόντα που χρειαζόμαστε από την ποιοτική αγορά του Νομού Σερρών, να προτιμήσουμε τα προϊόντα που παράγονται στο Νομό μας και να αγωνιστούμε για μια οικονομική ανασυγκρότηση συνολικά του τόπου μας. Κάθε άλλη εξέλιξη στρέφεται ενάντια στην ανάπτυξη του τόπου μας, στρέφεται ενάντια στην επιθυμία των νέων ανθρώπων να μείνουν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο που αγαπάνε. Προσυπογράφω και στηρίζω την καμπάνια του ΟΕΒΕΣ Σερρών. Στηρίζω και προσυπογράφω τα δίκαια αιτήματα των επαγγελματιών και των εργαζομένων του Νομού Σερρών. Υποστηρίζω με κάθε πρόσφορο τρόπο τα συμφέροντα του τόπου μου».  

1 σχόλιο: