Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

"Περί ορέξεως"


Του Χρήστου Κατσαρού

Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στο Άγκιστρο Σερρών, ανακαλύπτουμε πέρα από τις φυσικές ομορφιές και το μεράκι των κατοίκων, πού βγαίνει μέσα από τις τοπικές ταβέρνες της περιοχής. Μία τέτοια ταβέρνα έχει όνομα "περί ορέξεως". Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση που είναι φτιαγμένη με ιδιαίτερο γούστο από την οικογένεια του Γιάννη Ευσταθιάδη, που μαζί με τη γυναίκα του Χριστίνα και το γιο του Μιχάλη, έχουν δημιουργήσει ένα πολύ ωραίο και φιλικό περιβάλλον με ιδιαίτερο γούστο. Ο επισκέπτης μπαίνοντας στο μαγαζί διακρίνει μία ιδιαίτερη πινελιά που υπάρχει στη διακόσμηση, κάτι που έγινε με την προσωπική φροντίδα του πατέρα της οικογένειας. Ακόμη κι όταν βλέπει τον κατάλογο, μπορεί να διακρίνει ότι υπάρχουν γαστρονομικές λιχουδιές με ιδιαίτερη φροντίδα και γούστο, ενώ πολλές φορές συναντά και πιάτα που δύσκολα θα τα συναντούσε κάποιος στην ταβέρνα μιας επαρχιακής πόλης. Όπως μας αποκάλυψε ο κύριος Ευσταθιάδης, ασχολήθηκε από πολύ νέος με τη μαγειρική όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και έχει διανύσει μία πορεία 30 χρόνων που μοιράζεται άλλοτε στη Γερμανία και άλλοτε στην Ελλάδα. Στόχος του είναι να διατηρήσει την ποιότητα κάτι που φαίνεται από την προσεγμένη επιλογή των υλικών που χρησιμοποιεί αλλά και από τον τρόπο που στήνει το κάθε πιάτο προσπαθώντας να δώσει πάντοτε ένα ιδιαίτερο ύφος που θα ικανοποιήσει τους πελάτες του και αυτό θα κάνει το μαγαζί του σημείο αναφοράς για να μπορέσουν να το επισκεφτούν και πάλι. Το τοπίο της περιοχής και οι ξεχωριστοί μεζέδες επιτρέπουν στον επισκέπτη να ταξιδέψει στις γεύσεις και στις εικόνες, ενώ η οικογένεια Ευσταθιάδη είναι πρόθυμη πάντα να εξυπηρετήσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες των πελατών της. Το γεγονός ότι η προσπάθεια αυτή στηρίζεται στην ίδια την οικογένεια για περισσότερα από 14 χρόνια σημαίνει για τον ταξιδιώτη της περιοχής ότι μπορεί να βρει εγγύηση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ικανοποιώντας και τα πιο απαιτητικά γούστα που θα μπορούσαν να περάσουν την πόρτα του. Πέρα από τον εσωτερικό χώρο που δείχνει την αγάπη των ιδιοκτητών που μετατρέπεται σε θαλπωρή για τον επισκέπτη, υπάρχει μία μικρή βεράντα όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το φαγητό του στη βραδινή δροσούλα. Ο γιος του Μιχάλης θέλει να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση, γιατί κατάλαβε πόσο σημαντικό είναι το όνειρο που δημιούργησε η οικογένειά του. Εκεί μπορέσαμε να ανακαλύψουμε και μερικά πιάτα που θα μπορούσε κανείς να τα χαρακτηρίσει γκουρμέ, δηλαδή πιάτα υψηλής αισθητικής που ξεφεύγουν από τις προτιμήσεις της καθημερινότητας. Τα υλικά που χρησιμοποιεί η επιχείρηση προέρχονται από τους ντόπιους παραγωγούς της περιοχής, δηλαδή πέρα από τα άλλα προϊόντα πού είναι γνωστά μπορεί να βρει κανείς συνταγές από βουβαλίσιο κρέας και βουβαλίσια λουκάνικα, κάτι που αποτελεί το καύχημα της περιοχής για έναν απαιτητικό ουρανίσκο. Στη δική μας ευχή να ανοίξουνε δεύτερη και τρίτη ταβέρνα η αντίδραση του κυρίου Γιάννη ήταν χαρακτηριστική, ότι τον ενδιαφέρει να κρατήσει ψηλά την ποιότητα του συγκεκριμένου χώρου, ενώ ένα τέτοιο εγχείρημα δεν θα του επέτρεπε να ελέγχει απόλυτα την ήδη υψηλή αξία που προσφέρει στον πελάτη του. Η φιλική κουβέντα που είχαμε μαζί του μας έδωσε να καταλάβουμε ότι ενδιαφέρεται πάρα πολύ να αφήσει το στίγμα του στην περιοχή και να στηρίξει πρώτα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας όσο και τις απαιτήσεις των ταξιδιωτών που θα κρατήσουν μία καλή ανάμνηση που θα τους ξαναφέρει και πάλι στον ίδιο χώρο.




















Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Αρθρογράφος-ιδιοκτήτης των ενημερωτικών ιστολογίων :
ΓΡΑΦΙΔΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ , ΠΕΝΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΓΡΑΦΙΔΑ και αρθρογράφος του Σερραϊκού Θάρρους, του Θάρρους της Σιντικής και της εφημερίδας Καθημερινός Παρατηρητής Σερρών
Ταχ. Δ/νση: Λιβαδιά Σιντικής Σερρών, Τ.Κ. 62055
Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 6945488779


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου