Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Χρυσάνθη Παλάζη: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 


Κατά την πρωινή προσέλευση στο σχολείο, σήμερα 29/09/2020, διαπιστώσαμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Λιβαδιάς, είχαν προχωρήσει στην κατάληψη του αύλειου χώρου του Σχολείου, διαμαρτυρόμενοι προφορικά για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου. Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε απόλυτα τη δυσκολία των παιδιών αλλά εκ του Νόμου (ΦΕΚ 3630/Β/31-8-2020), είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Για τον Νόμο αυτό, οι γονείς λάβατε γνώση στην ενημερωτική συνάντηση στις 28/09/2020 στο Γυμνάσιο Λιβαδιάς και η αναφορά σε αυτόν συμπεριλαμβάνεται στην Υπεύθυνη Δήλωση στοιχείων που συμπληρώνεται από τον γονέα/κηδεμόνα κάθε μαθητή/-τριας στο Γυμνάσιο μας.

Επιπλέον μας έχει γνωστοποιηθεί έγγραφο από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την τήρηση της νομιμότητας σχετικά με τα μέτρα κατά του κορονοϊού (Covid-19) (πρωτ.7532/21-9-2020).

Παρακαλούμε πολύ να συνομιλήσετε με τα παιδιά σας για το παραπάνω ζήτημα και τη σοβαρότητά του.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι στο Γυμνάσιο Λιβαδιάς, λαμβάνουμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του σχολείου και τις την προστασία της υγείας των μαθητών/-τριών μας, όσο και του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί του σχολείου προβήκαμε στις ακόλουθες ενέργειες:

• Συγκαλέσαμε σχολικό συμβούλιο

• Ενημερώσαμε σε εκτενή συζήτηση με τα παιδιά α. για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας λόγω εφαρμογής του Νόμου (ΦΕΚ 3630/Β/31-8-2020) αλλά και το έγγραφο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και β. για το γεγονός ότι οι γονείς/κηδεμόνες τους θα ενημερωθούν σχετικά. Επανειλημμένα στο σχολείο επίσης έγιναν συζητήσεις για τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

• Ζητήσαμε από την συντονιστική επιτροπή κατάληψης να κατατεθεί γραπτώς ο λόγος κατάληψης του σχολείου

• Ενημερώσαμε τους μαθητές για την υποχρεωτική αναπλήρωση της ημέρας κατάληψης με την ημέρα του 1ου περιπάτου

• Επιμείναμε στη συζήτηση με τα παιδιά για την αυστηρή τήρηση κάποιων κανόνων (μη πρόκληση ζημιών στο σχολείο και παραμονή τους μόνο στον αύλειο χώρο και όχι απόπειρα εισόδου στο εσωτερικό του σχολείου)

• Ενημερώσαμε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου μας

• Ενημερώνουμε τους γονείς/κηδεμόνες των παιδιών

• Ενημερώσαμε το ΚΤΕΛ και το ταξί

• Επιβεβαιώσαμε την μη ύπαρξη εξωσχολικών ατόμων στο σχολείο

Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση.

Δρ. Χρυσάνθη Παλάζη

Διευθύντρια του Γυμνασίου Λιβαδιάς

τηλ. επικοινωνίας...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου